VATTACUKOR GÉP POPCORN GÉP PAVILON SÁTOR ÉS ÉPÍTETT RAKTÁR TÁROLÓSÁTOR

VATTACUKOR POPCORN GÉPEK ELADÁSA! 2x2 2x3 3x3 3x4,5 3x6 4x4 4x6 4x8 5x5 és nagyobb FÉM ÉS EXCLUSIV ALUMÍNIUM VÁZAS PAVILON SÁTOR

„Hogyan lesz a kristályos állagú cukorból, pehelyszerű édesség - Tündérpehely?”

A Vattacukorot először írják le a 18. században.  Abban az időben, a vattacukor drága volt, és munkaidő igényes törekvés, és nem volt általánosan elérhető az átlagemberek számára. A vattacukor gépet  1897-ben találták fel - A fogorvos William Morrison és John C. Wharton a cukrász, a Tennessee álambeli Nashvill-ben találta fel,  és vitte először a széles közönség elé az 1904-es világkiállításon , mint "Fairy Floss" néven, mely nagy sikert aratott, és 68.655 dobozt adtak el belőle, az akkori magas áron 25 ¢, a vásári belépő feléért árusították (ami mai áron 6 $). 

Joseph Lascaux, egy fogorvos New Orleans , Louisiana , feltalált egy hasonló vattacukor gépet 1921-ben. Tény, hogy a Lascaux szabadalom által nevezett édes édesség "vattacukor" és a "tündér fogselyem" név elhalványult, bár megtartja ezt a nevet ma is Ausztráliában. 

Az Egyesült Államokban december 7-én ünneplik a Nemzeti Gyapotcukor Napját.

Rájöttek arra, hogy egy megfelelő gépezet (akkoriban kézi hajtány)segítségével a finomra őrölt cukor állaga megváltoztatható, könnyű, pelyhes finomság készíthető belőle. Az új édességet „Fairy Floss” névre keresztelték, ez magyarul annyit tesz: tündérpehely.

Az általuk kidolgozott korabeli vattacukor-készítő gép elve a mai napig is változatlanul ugyanaz! A finom kristálycukrot (a hozzáadott színezékkel és ízesítő anyaggal elegyítve) a vattacukor készítő gép középén nagy sebességgel forgó fejbe töltik, amely rendszer magas hőmérsékletre hevíti a cukor keveréket, és megolvasztja azt.

Egy tipikus vattacukorfonó-gép egy forgó fejet tartalmaz (3500 fordulat/mp), melyben egy cukortartó tálka található. Ebbe öntik bele a kristálycukrot, vagy színesített cukrot (élelmiszer színezőanyaggal színezett cukor). Fűtőberendezéssel hevítik a forgó fej peremét. Az olvadt cukor a centrifugális erő hatására kilép a fej apró, perforált lyukain. A vattacukor előállításához gyakran a fejen található apró lyukakhoz és fűtőberendezéshez optimalizált színezett cukrot adagolnak. Ugyanis a túl finom kristályok olvadás nélkül kirepülnek a lyukon, míg a nagy méretű cukorkristályok túl nagyok ahhoz, hogy megfelelő módon felmelegedjenek, így lassítják a vattacukor fonását.

Az olvadt cukor kilépve a lyukakon a hidegebb levegővel érintkezve megszilárdul, és lehullva vattacsomószerűen összerendeződve felgyűlik a forgófejet teljesen körülvevő gyűjtőtálban. A vattacukorfonó-gép kezelője első lépésben addig vár, amíg a gép kellően felhevül és a fonásra alkalmas vattacukor kezd lerakódni a gyűjtőtál belső falán. Ekkor a kezelő a kezében tartott, egy irányba forgatott és a forgófej körül kúp alakban mozgatott hurkapálcára összegyűjti, felfonja a levegőben kavargó, de még csomóba nem rendeződött vattacukrot. Mikor a cukortartó tál kiürül, a gépkezelő újratölti. Az így előállított termék érzékeny a nedvességre. A párás nyári helyszíneken előfordul, hogy a vattacukor állaga emiatt csomós és ragadós lesz.

A vattacukor gyártásában modernizált újdonságnak számítanak a vattacukor automaták, amelyek automatikusan készítenek egy-egy adag vattacukrot. Ezekkel leggyakrabban az Egyesült Királyságban  és Tajvanon, találkozhatunk, ahol dobozokba csomagolva, vagy világító, illetve villogó pálcákra fonva árulják.

 

Textúrája: 

Ragadós és édes, hamar feloldódik a szájban (amorf jellege miatt). Gyapjú tapintású. A gép által felhevített cukor intenzív cukor illatú, de ezen kívül nincs különösebb aromája. Lágy és puha, amikor száraz. Nedvességgel érintkezve ragacsos és csomós lesz. Mivel a cukor higroszkópos tulajdonságú, és nagyon nagy felülettel rendelkezik, ezért egyre durvább, keményebb, tömörebb és általában kevésbé "pelyhesebb" ahogyan egyre több ideig érintkezik a szabad levegővel.

 

Üdvözlettel:

Golden Way Ltd.

 M: +36 70 296 4404

 

goldenway_-_logo_13725941272-2.jpg

 

E-mail:

paulkoncz@gmail.com

bankbiztositas@freemail.hu 

bankbiztositas@gmail.com

bankbiztositas@bankbiztositas.eu

bankbubus@yahoo.com  

ernestpaulkoncz@yahoo.com

agma7@freemail.hu

vattacukorkiraly@freemail.hu

vattacukorbest@gmail.com

gianni.bulikiraly@gmail.com  

 

Honlapok:

 

Hitelek:

www.bankbiztositas.eu  

www.bankbiztositas2.hu

www.hitel-barlista.hupont.hu

www.hitelkiraly.hupont.hu

www.cegjegyzek.info.hu/allas 

 

Vattacukor:

www.cegjegyzek.info.hu/vattacukor

www.vattacukorkiraly.hupont.hu  

www. vattacukor-best.hupont.hu

 

Üzlet:

www.jenfiwelness.hupont.hu 

www.szoda-automata.hupont.hu 

www.aranylaz.hupont.hu

www.erika1.weblap.net

 

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 72
Heti: 156
Havi: 2 243
Össz.: 180 650

Látogatottság növelés
Oldal: VATTACUKOR KÉSZÍTÉS TÖRTÉNETE!
VATTACUKOR GÉP POPCORN GÉP PAVILON SÁTOR ÉS ÉPÍTETT RAKTÁR TÁROLÓSÁTOR - © 2008 - 2021 - vattacukorkiraly.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »