VATTACUKOR POPCORN GÉP PAVILON SÁTOR

VATTACUKOR POPCORN GÉPEK ELADÁSA! SÁTOR, PAVILON, RENDEZVÉNY SÁTOR ÉRTÉKESÍTÉS!

„Hogyan lesz a kristályos állagú cukorból, pehelyszerű édesség - Tündérpehely?”

A Vattacukorot először írják le a 18. században.  Abban az időben, a vattacukor drága volt, és munkaidő igényes törekvés, és nem volt általánosan elérhető az átlagemberek számára. A vattacukor gépet  1897-ben találták fel - A fogorvos William Morrison és John C. Wharton a cukrász, a Tennessee álambeli Nashvill-ben találta fel,  és vitte először a széles közönség elé az 1904-es világkiállításon , mint "Fairy Floss" néven, mely nagy sikert aratott, és 68.655 dobozt adtak el belőle, az akkori magas áron 25 ¢, a vásári belépő feléért árusították (ami mai áron 6 $). 

Joseph Lascaux, egy fogorvos New Orleans , Louisiana , feltalált egy hasonló vattacukor gépet 1921-ben. Tény, hogy a Lascaux szabadalom által nevezett édes édesség "vattacukor" és a "tündér fogselyem" név elhalványult, bár megtartja ezt a nevet ma is Ausztráliában. 

Az Egyesült Államokban december 7-én ünneplik a Nemzeti Gyapotcukor Napját.

Rájöttek arra, hogy egy megfelelő gépezet (akkoriban kézi hajtány)segítségével a finomra őrölt cukor állaga megváltoztatható, könnyű, pelyhes finomság készíthető belőle. Az új édességet „Fairy Floss” névre keresztelték, ez magyarul annyit tesz: tündérpehely.

Az általuk kidolgozott korabeli vattacukor-készítő gép elve a mai napig is változatlanul ugyanaz! A finom kristálycukrot (a hozzáadott színezékkel és ízesítő anyaggal elegyítve) a vattacukor készítő gép középén nagy sebességgel forgó fejbe töltik, amely rendszer magas hőmérsékletre hevíti a cukor keveréket, és megolvasztja azt.

Egy tipikus vattacukorfonó-gép egy forgó fejet tartalmaz (3500 fordulat/mp), melyben egy cukortartó tálka található. Ebbe öntik bele a kristálycukrot, vagy színesített cukrot (élelmiszer színezőanyaggal színezett cukor). Fűtőberendezéssel hevítik a forgó fej peremét. Az olvadt cukor a centrifugális erő hatására kilép a fej apró, perforált lyukain. A vattacukor előállításához gyakran a fejen található apró lyukakhoz és fűtőberendezéshez optimalizált színezett cukrot adagolnak. Ugyanis a túl finom kristályok olvadás nélkül kirepülnek a lyukon, míg a nagy méretű cukorkristályok túl nagyok ahhoz, hogy megfelelő módon felmelegedjenek, így lassítják a vattacukor fonását.

Az olvadt cukor kilépve a lyukakon a hidegebb levegővel érintkezve megszilárdul, és lehullva vattacsomószerűen összerendeződve felgyűlik a forgófejet teljesen körülvevő gyűjtőtálban. A vattacukorfonó-gép kezelője első lépésben addig vár, amíg a gép kellően felhevül és a fonásra alkalmas vattacukor kezd lerakódni a gyűjtőtál belső falán. Ekkor a kezelő a kezében tartott, egy irányba forgatott és a forgófej körül kúp alakban mozgatott hurkapálcára összegyűjti, felfonja a levegőben kavargó, de még csomóba nem rendeződött vattacukrot. Mikor a cukortartó tál kiürül, a gépkezelő újratölti. Az így előállított termék érzékeny a nedvességre. A párás nyári helyszíneken előfordul, hogy a vattacukor állaga emiatt csomós és ragadós lesz.

A vattacukor gyártásában modernizált újdonságnak számítanak a vattacukor automaták, amelyek automatikusan készítenek egy-egy adag vattacukrot. Ezekkel leggyakrabban az Egyesült Királyságban  és Tajvanon, találkozhatunk, ahol dobozokba csomagolva, vagy világító, illetve villogó pálcákra fonva árulják.

 

Textúrája: 

Ragadós és édes, hamar feloldódik a szájban (amorf jellege miatt). Gyapjú tapintású. A gép által felhevített cukor intenzív cukor illatú, de ezen kívül nincs különösebb aromája. Lágy és puha, amikor száraz. Nedvességgel érintkezve ragacsos és csomós lesz. Mivel a cukor higroszkópos tulajdonságú, és nagyon nagy felülettel rendelkezik, ezért egyre durvább, keményebb, tömörebb és általában kevésbé "pelyhesebb" ahogyan egyre több ideig érintkezik a szabad levegővel.

 

Üdvözlettel:

AGMA Ltd.

 M: +36 70 296 4404

 

E-mail:

paulkoncz@gmail.com

bankbiztositas@freemail.hu 

bankbiztositas@gmail.com

bankbiztositas@bankbiztositas.eu

bankbubus@yahoo.com  

ernestpaulkoncz@yahoo.com

agma7@freemail.hu

vattacukorkiraly@freemail.hu

vattacukorbest@gmail.com

gianni.bulikiraly@gmail.com  

 

Honlapok:

 

Hitelek:

www.bankbiztositas.eu  

www.bankbiztositas2.hu

www.hitel-barlista.hupont.hu

www.hitelkiraly.hupont.hu

www.cegjegyzek.info.hu/allas 

 

Vattacukor:

www.cegjegyzek.info.hu/vattacukor

www.vattacukorkiraly.hupont.hu  

www. vattacukor-best.hupont.hu

 

Üzlet:

www.jenfiwelness.hupont.hu 

www.szoda-automata.hupont.hu 

www.aranylaz.hupont.hu

www.erika1.weblap.net

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 1
Heti: 504
Havi: 1 381
Össz.: 113 778
Oldal: VATTACUKOR KÉSZÍTÉS TÖRTÉNETE!
VATTACUKOR POPCORN GÉP PAVILON SÁTOR - © 2008 - 2019 - vattacukorkiraly.hupont.hu